Protein Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

Protein Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

Protein günlük yaşamda ihtiyacımız olan temel besinlerden biri. Hatta bazı diyet ve egzersiz çalışmaları protein alımını teşvik eder. Protein alımı gün boyunca yenen yiyeceklere ek olarak protein tozları gibi yüklemelerle de vücuda alınabilir. Örnek olarak 2.000 kalorilik bir diyet programında 50 gr'dan 150 gr'a kadar protein alımı yapılabilir.

Peki aslında ne kadarlık bir proteine ihtiyaç duyarız ve protein eksikliği nasıl anlaşılır? En bariz etki tatlı aşermesi denebilir. Gün boyunca alınan protein eksikliğinde vücudunuz tatlı konusunda sizi dürtüler. Fakat bu protein eksikliğinin kesin kanıtı sayılmaz. Çünkü aynı belirti aslında şeker hastalığında da görülür. Bu durumda iki olguyu iyi analiz edip aslında sorunun nerede olduğunu anlayabilecek bir uzmana danışmakta fayda var.

Protein eksikliğinde zihninizin bulanıklaşması muhtemeldir. Beyniniz yakacak yeterli proteini bulamadığında zihniniz de buna bağlı bir dalgalanma yaşar. Bu durumu engellemek için beyninizin ihtiyacı olan proteini mutlaka almalısınız.

Protein eksikliğinin anlaşılacağı bir diğer bölge saçlardır. Tüm hücrelerin yapı taşı olduğu gibi saçlarınızın da başlıca yapı taşı proteinlerdir. Bir protein eksikliği doğal olarak saçlarınıza direk etkiler. Güçsüz ya da kırılgan saç kökleri ile karşı karşıya kalmaya başladığınızda protein eksikliğinden şüphe etmeye başlayabilirsiniz.

Sürekli hasta ve güçsüz hissediyorsanız korkarız bu da vücudunuzun protein eksikliğinin belirtileri olabilir. Çünkü kaslarınızın protein kullanarak sizi ayakta tutar ve günlük işlerinizi yapmak için gerekli eforu sarf eder. Ayrıca bağışıklık sisteminin yapısını protein oluşturur. Bağışıklı sisteminiz zarar gördüğünde grip, nezle gibi basit hastalıklara bile direnciniz azalır. Sürekli hasta olur ve bitkin hissedersiniz.

POPÜLER YAZILAR