CityZen New Age Fitness and Spa


Pilates'teki en son yenilik! Tower of Power'a katılmak ister misiniz? O zaman ekipmanı tanımak ve rahatlıkla kullanabilmek için eğitim sınıfımıza katılın. Uzman eğitmenimiz bu ders için hazır olup olmadığınıza karar verecektir.
 
Emniyetinizi sağlamak ve makineler ile rahatlıkla çalışabilme fırsatını bulabilmeniz için en az 3 özel seanslık ön dersi tamamlamanız gerekmektedir. Eğer önceden Pilates deneyiminiz var ise, personelimiz tarafından test edilmek üzere, en az 1 özel seansa kaydolmanız gerekir.
 
TERAPETİK HAMİLELİK MASAJI
City Zen, özel teknikler üzerine eğitim görmüş diplomalı masaj terapistleri tarafından yapılan hamilelik öncesi ve sonrası masaj uygulamalarını gururla sunar.

Hamilelik masajı, hamilelik, doğum, ve doğum sonrası dramatik bedensel değişime uğrayan anne adayının özel ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamaktadır.
Masaj seansı esnasında sizin ve çocuğunuzun rahatlık ve güvenliği, City Zen'in en önem verdiği unsurdur.
Hamilelik döneminizde rahatınız için özel "Prego-vücut yastığı" ile vücudunuza destek sağlanacaktır.
 
HAMİLELİK SONRASI MASAJ (Terapi)
Hamilelik sonrası masajı, vücudu hamilelik öncesi kondisyonuna getirmek ve yeni doğmuş bebeğin bakım ve taşınmasının stresini gidermek amacıyla düzenlenmiştir. 
Bu masaj, ağrıyan kasların gevşetilmesini ve dolayısıyla annenin rahatlamasını sağlıyarak iyileşmeyi hızlandırır.
Karın masajı, rahmin küçülmesine ve dokuların iyileşmesine yardımcı olacaktır.
 
HAMİLELİK ve PİLATES
City Zen, hamilelik süresince bedensel kondisyonu sağlamak için ideal bir çözüm sunmaktadır. Hamilelik Pilates seansları, hamilelik döneminde ağır baskı altında kalan kas ve vücut yapısının kuvvetlenmesini sağlamak amacıyla özel olarak geliştirilmiştir. Hamilelik öncesi egzersiz üzerine eğitim almış ve içinde bulunduğunuz hamilelik dönemine uygun çalışmaların belirlenmesine yardımcı olacak hocalarla çalışılacaktır.
 
Bu çalışmanın amacı, genişleyen karnı destekleyen kasların ve pelvis tabanı kaslarının kuvvetlendirilmesi, düzgün duruşun sağlanması ve kan dolaşımına yardımcı olmaktır. Bu çalışmalar hamile öğrenciler için düzenlenmiştir ve daha önce Pilates tecrübesi olmayan öğrenciler tarafından bile kolaylıkla yapılabilir.
 
Cityzen'de Yoga  

Yoga'ya, yeni olana açık bir bakışla gelin. Yeni başlıyorsanız Seviye I dersleriyle başlayın. Yoga'yı zaten uyguluyorsanız da, ilk bir kaç ders için Seviye I dersleriyle başlamanızı ve bu sistemle de tanışmanızı öneririz, yine de kendiniz için uygun olan seviye ile başlayabilirsiniz.

Cityzen'de dersler en fazla on kişilik sınıflar halinde yapılıyor. Sınıflarımız "drop in", yani sizin için uygun gün geldiğinde, matınızı serip derse katılabilirsiniz.

Mümkünse, dersten önce ılık bir duş alın. Derslerde vücudunuzu sıkmayan hafif spor kıyafetler giyin, ayak bilekleriniz görülebilir olsun, yalın ayak olun.

İdeal olarak, yoga çalışmasının öncesinde en az iki saat yemek yemeyiz. Bu mümkün değilse, dersten bir saat önce, midenizi doldurmayacak şekilde açlığınızı bastırabilirsiniz. Derslerden sonra bol su içmenizi öneririz.

Cityzen'de her yoga dersi 1.15' sürer. Lütfen, cep telefonlarınızı sınıfın dışında bırakın.

Cityzen'de Yoga Yaparken

Yoga yaparken içselleşmeye izin veren bir ortam istediğimiz için, derslerde eğitmenin yönlendirmeleri ve gereklilik dışında konuşma olmuyor.

Her seviyede temel yoga duruşları nefesle uyumlanarak çalışılıyor. Ders boyunca, hiza, nefes ve hareket uyumu, bakış odağı gibi temeller yoga uygulamasına yerleştiriliyor.

Ders süresince, kendi sınırlarınıza saygı duyun. Bedeniniz ve zihniniz her gün farklı hissedecektir, uygulamanızı kendi zamanlamanızda, kendi nefesinizle kendinizi dinleyerek yapın. Bu duyarlılık uygulamanızazerafet getirir.

Uyguladığınız yoga zamanla bedeninizi dönüştürürken, istiyorsanız, bu yolculukta kendi sınırlarınızla tanışacak, kendinize doğru içten bir bakış geliştireceksiniz. Mat'ınızın üzerinde git gide gelişen dayanıklılığı, zaman içerisinde hayatınıza da taşıyacaksınız. 

Dersler 
 
Seviye I: Bu dersler yoga pozlarına doğru hizayı yerleştirmek, nefes - hareket uyumu ve beden farkındalığını geliştirmek için tasarlandı.

Yoganın temellerinin bedene yerleşmesi için destek ve zaman sağlanan bu dersler bir üst seviyeye göre daha yavaş ilerler, yine de tüm temel yoga pozlarını içeren, meditatif ve yoğun bir seri sunar.

Yogaya yeni başlayanların fiziksel uygulamaya emniyetli bir şekilde sokulduğu derslerde seri boyunca öğrencilerle bire bir ilgilenilir, duruşlar düzeltilir ve ilerleyecek yoga çalışması için sağlam bir temel oluşturulur.

Bu seriyi bir süre çalışmanızı öneririz. Yoganın temelleri bu derste atılır. Bedeninizi dinleyin, bu seride rahat hissettiğinizde II.seviye sınıflarına geçebilirsiniz. Bu tempoyu severseniz, Seviye I, hayat boyu uygulayabileceğiniz yoga seriniz de olabilir.

Seviye II: Bu derslerde bedensel hizalar ve bedende teslimiyet yerleşmeye başlamıştır. Hiza yönlendirmeleri, duruş tarifleri azalır. Pozlar daha zorlayıcı, sıralamalar daha seri ve akışkan bir hal alır.

Güneşe selamlarla ısıtılan beden esnemeye hazırlanır. Kendi ritminizi kendi nefesiniz oluştururken birbirine ilişik pozlar içerisinde akmaya başlayarak vinyasa'yı deneyimlemeye başlar ve çevrenizi yepyeni açılardan seyredeceğiniz duruşlarla tanışırsınız.

Eğer birkaç aydır düzenli olarak yoga yapıyorsanız bu dersleri kaçırmayın ve akış bedeninize işleyinceye kadar bu seviyede kalın.

Seviye III: Bu ders yogayı yoğun olarak uygulayan, beden farkındalığı gelişmiş, derin eğilme ve burgulara, uzun ters duruşlara hazır öğrenciler için uygundur. Başlamadan önce eğitmeninizle görüşün. 


Gyrotonic
 Gyrotonic Expansion System ®, eklemlerin birbiriyle bağlantısını sağlayan ve hareketlendirirken kasların çalışmasını baz alan GYROKINESIS® kullanılan, tümüyle yeni bir egzersiz sistemidir. 
 
Sistemin benzersizliği, eş zamanlı olarak vücudu en az eforla gerip güçlendirmesi ve bu arada da hareket kabiliyetini yükseltmesi ve koordinasyonu geliştirmesidir. 
 
Gyrotonic Expansion System® ana kas gruplarını bağımsız ve birbirleriyle ilişkili olarak çalıştıran jimnastik, yüzme, bale ve yoga ana prensiplerine göre özel olarak tasarlanmıştır. 
 
Bu sistem bir seri şeklinde özel olarak tasarlanmış, insan vücudu etrafında tüm bir hareket serbestliğini dikkate alan, hız ve beceri kısıtlaması olmayan ve koordinasyonu, güç ve esnekliği azaltmaktan ziyade artıran egzersiz ekipmanlarıyla hizmete sunulmuştur.
 
 Body Rolling
 
Body Rolling, yapanlar için terapik bir deneyimdir. Vücut terapistleri tarafından, müşterilerin kendi vücutlarıyla daha derin ve anlayışlı bir ilişki kurmalarını geliştirmek için kullanılan bir yöntemdir. Body Rolling, masaj ve fizik terapiden vücut çalışmasına, yogadan fitness idmanına, Pilates'ten Feldenkrais ve Alexander tekniği gibi somatik terapilere kadar vücutla ilgili her türlü pratiği geliştirir. Onyedi yıllık vücut çalışma pratiği süresince geliştirilmiş olan Body Rolling, anatomi dilini öğrenmek için deneyimsel bir yaklaşımdır
 
 ArtForm / Body Code®
 
Pegasus
Pegasus esas olarak terapi ve koruyucu amaçlar için dizayn edilmiş yenilikçi bir ekipmandır. Pegasusus'un özellikleri ve bir çok aksesuarı sayesinde, vücut biyo-mekaniğini, koordinasyonu, gücü ve esnekliği geliştirmek için geniş bir alanda egzersiz programları yapılmasına olanak vermektedir. Pegasus'ta yapılan germe egzersizleri yalnızca tek bir kasın değil, tendonların ve kompleks neuro muscular fascia zincirlerinin de uzamasını sağlar. Bu bütün vücut hareketinin iyileşmesinde belli bir gelişme sağlar. Pegasus yalnızca doğru ve doğal bir duruş sağlamaya yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda profesyonel ve amatör atletleri çalıştırmak için de efektif olarak kullanılabilir. Pegasus fizyoterapiye sanatsal bir yaklaşım getirmektedir.
 
Elvis
Çok fonksiyonlu, çok yönlü ve ufak. Elvis gerçekten de orijinal ve değişik bir alet olup, insanların hareketlerle vücutlarının daha fazla bilincine varmaları sağlamak için tasarlanmıştır. Özel bir egzersiz programı; ayak bileklerini, dizleri, kalçaları, sırtı ve omuzları dengeleyerek ve hareketli hale getirerek bütün vücudun her hareketin içinde olmasını sağlamayı hedefler. Elvis, denge ve vücut duruşunun gerilme ve kontrolunu geliştirir.  
 
Profesyonel sporcular ve dansçılar için olduğu kadar sağlıklı ve ağrısız bir şekilde hareket etmek isteyenler için de faydalıdır. Elvis, romatizmaya yol açan süreci önlemek için kendilerinin "çok yaşlı" olduğunu düşünen insanların bile egzersiz yapmalarına olanak verir. Elvis, alt sırt dengesi elde etmek için - ki bu sağlıklı bir omurga elde etmenin ana anahtarıdır - en iyi yollarından biridir. Kronik ağrılar ve akut atakların giderilmesine yardımcı olabilir. Elvis ile yapabileceğiniz egzersiz alanı gerçekten geniştir.
Ayakta durarak, oturarak veya yatarak… Elvis ile kendinizi çok iyi hissedeceksiniz!
 
 
MasterStretch
Master Stretch vücudunuzun yer çekimi merkezini esas alarak ileri geri hareket ettiren, ayak bileğinin hareketini baz alan bir egzersiz için tasarlanmış bir alettir. Sallanma hareketi kademeli olarak ayak ve bileğinizdeki esneme ve uzamayı vurgular. Profesyonel ve amatör atletler arasında genellikle en çok görülen sakatlanma ve şikayetler bel altı kasları ilgili olup, doğrudan zayıflık ve esneme yetersizliğiyle ilişkilendirilebilir. Master Stretch'in hedefi, kaslarınızı ve tendonlarınızı uzatmak ve güçlendirmek, böylece her türlü sakatlığı önlemektir. Ayrıca krampları, tendonitis, kas incinmelerini ve son olarak da sırt ağrılarını azaltmaya yardımcı olur. Master Stretch hem dinamik hem de statik durumlarda doğru vücut duruşu kazanmak için ideal bir yöntemdir. Daha iyi bir duruş; aynı zamanda stres sendromlarını azaltmaya yardımcı olarak, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.



İsminiz

E-Mail Adresiniz

Telefonunuz

Sorunuz