Enka Spor


Enka Spor Kulübü Sadi Gülçelik Spor Sitesi içinde, eğitim, spor ve sanatın buluştuğu 120 dönüm yemyeşil alanda, bugüne dek yetiştirdiği 4591 lisanslı ve 742 faal sporcusu ve akademi mezunu uzman antrenör kadrosuyla, atletizm, sutopu, tenis ve yüzme branşlarında faaliyetlerini sürdürmektedir.

6 kulvarlı sentetik atletizm sahası, uluslararası standartlarda 3 basketbol veya 3 voleybol sahası olarak kullanılabilen çok amaçlı spor salonu; kışın balonla kapatılan olimpik açık yüzme havuzu, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve 500 seyirci kapasiteli 12 kulvarlı 25 x 33 m. ebatlarında, uluslararası yüzme ve sutopu yarışmalarının yapılabileceği yeni kapalı havuzu ve saunası; 6 açık (4’ü kışın balonla kapanabilen) antrenman kortu, 2 açık maç kortu, 3 kapalı kort, 1 merkez kort olmak üzere toplam 12 tenis kortu; cardio/gym, studio, masaj, dinlenme odası bölümleriyle fitness center; kafeterya, lokanta, bar, briç ve satranç salonundan oluşan Kulüp Lokali ile 7300 üyesine, sporculara, yaz ve kış spor okullarına hizmet vermektedir.

Enka Spor Kulübü Sadi Gülçelik Spor Sitesi içinde, eğitim, spor ve sanatın buluştuğu 120 dönüm yemyeşil alanda, bugüne dek yetiştirdiği 4591 lisanslı ve 742 faal sporcusu ve akademi mezunu uzman antrenör kadrosuyla, atletizm, sutopu, tenis ve yüzme branşlarında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Enka Spor Kulübü başta spor okullarımız, Enka Okulları öğrencileri ve geniş bir çevreden gelen yetenekli gençlerden oluşan güçlü bir altyapıya sahiptir.

Sadi Gülçelik Spor Sitesi çevre düzenlemesiyle de öne çıkmaktadır.Yıllar içinde özenle büyütülen 10.000 ağacın zenginleştirdiği bitki örtüsü hem sporcular ve öğrenciler için mükemmel bir çalışma ortamı, hem de sanatseverler ve tüm ziyaretçiler için benzersiz bir yeşil alan sunmaktadır.

Atletizm Tesisleri Uluslararası standartlarda 6 kulvarlı tartan atletizm pistini içine alan tesislerimizde kısa mesafe sprint koşular (100-200-400 m), orta mesafe koşular (800-1500 m), uzun mesafe koşular (3000-5000-10000m); bayanlar 100m engelli, erkekler 110m engelli, 400 ve 3000m bay-bayan engelli koşu; gülle, çekiç, disk, cirit atma; uzun atlama, üç adım atlama, yüksek atlma, sırıkla yüksek atlama çalışmaları lisanslı sporcularımız tarafından yapılmaktadır. Atletizm tesislerinde ağırlık çalışma salonu, kondisyon salonu, ofis ve soyunma odaları bulunmaktadır. Atletizm tesisleri tüm kategorilerdeki sporcuların yanı sıra, ENKA Okulları atletizm ve futbol branşları ile okul sonrası programı ve üyelerimize hizmet vermektedir. Tenis Kortları Bu kortlar, ulusal ve uluslararası turnuvalara (ITF, TE, Satellite, Future, Women Circuit ve Yaş Grubu turnuvaları), yetişkin turnuvalarına (Veteran Tenis Turnuvaları) ev sahipliği yapmakta, ENKA Tenis Sporcularının yanı sıra, ENKA Okulları Öğrencileri, Yaz ve Kış Spor Okulları Öğrencileri ile Üyelerimiz tarafından kullanılmaktadır.

Yüzme Havuzu Havuz Bölümü, Olimpik açık ve yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve 25 x 33 m. ebatlarındaki yeni kapalı havuzu ile yüzme ve sutopu branşlarındaki sporculara altyapıda yetiştirilen 500’ün üzerinde genç sporcuya ve üyelerimize hizmet vermektedir. 2005 yılı başından itibaren ülkemizin balonla kapatılan ilk ısıtmalı olimpik yüzme havuzu sporcu ve üyelerin hizmetine açılmıştır. Havuz bölümünde yüzme ve su cimnastiği (aquafitness) dersleri de verilmektedir.

Fitness Center

Egzersiz ve sağlıklı yaşam için spor teknolojisi ve biliminin tüm olanaklarından yararlanılan Fitness Center’de cardio/gym, studio, masaj odası, dinlenme alanı, soyunma odaları bulunmaktadır. Studio bölümünde aerobik, step, jimnastik, yoga, pilates, dans, teakwando, aikijutsu, kick boxing, girya faaliyetleri yapılmaktadır. Uzman fitness elemanları tarafından kişiye özel antrenman ve diyet programı düzenlenmektedir.

Spor Salonu

Çok amaçlı spor salonumuz, üç basketbol/voleybol, veya hentbol sahası olarak kullanılmakta, spor okulları ve ENKA Okulları öğrencileri ile üyelerimize hizmet vermektedir. Aynı ünite içinde soyunma ve antrenör odaları ile sağlık bölümü yer almaktadır.

Kulüp Lokali

Lokanta, kafeterya, televizyon odası ve satranç salonundan oluşan Kulüp Lokali zengin mutfağıyla çeşitli davet ve organizasyonlara ev sahipliği yapmakta, sporcu, veli ve üyelere alakart ve tabldot menüleriyle hizmet vermektedir.

İsminiz

E-Mail Adresiniz

Telefonunuz

Sorunuz