Re Born Sports Club


İri Kol Kasları için ...

Bir ağırlık çalışması yaparken 3 tip kas kasılması gerçekleşir. Konsantrik kasılma, eksantrik kasılma ve izometrik kasılma. Bu evrelerin döngülü bir biçimde gerçekleşmesiyle bir ağırlık antrenmanını gerçekleştirmiş olursunuz. Bir kas grubu ile ağırlığı kaldırdığınız evre konsantrik kasılmadır. Burada kasın tonusu değişmez fakat boyu kısalır. Kaldırdığınız bu ağırlığı tekrar indirirken yine aynı kas grubu eksantrik olarak kasılır. Bu çalışmayı art arda yaptığınızda kasın kasılma durumlarındaki değişikliklerin oluştuğu döngü uzama-kısalma döngüsü olarak adlandırılır. Ve bu döngü hipertrofi için çok çok önemlidir. Her bir kas grubu hipertrofi için farklı bir kasılma isteyebilir. Bu yüzden size kol bölgesindeki kasların nasıl kasılma istediğini belirteceğim ki oda sizi üzmesin ve gelişim hızını arttırsın(yaklaşık 3 kat kadar).

Kol Kası Çalışmasında Önemli Noktalar

Öncelikle şunu söylemek isterim ki kol bölgesi kas çalışmaları yaparken antagonis kası mümkün olduğunca devreye sokmayacağınız bir çalışma tercih edin. Mesela biceps çalışıyorsanız triceps çok fazla işin içine karışmasın. Triceps çalışıyorsanızda biceps fazla girmesin. Çalışmayı maksimum eforla yapmanız gerektiğini hatırlatmak gerekirse son kaldırdığınız ağırlıkta çalştırdığınız kas maksimum efor gerçekleştirmeli. Eğer siz hedeflediğiniz kas grubunuzu zorlayacak bir çalışma tercih etmezseniz çalışmadan tam verim alamazsınız. Benim fikrim barbell preacher yada dumbell preacher curl çalışmaları doğru açılarda yapıldığı takdirde oldukça yararlı olacaktır. Bu sizin dumbell curl ya da concentration curl çalışmaları gibi yapmayacağınız anlamına gelmez ama çalışma yapılırken tüm yardımcı kas gruplarını devreden çıkartmalı ve biceps kasınıza konsantre olmalısınız.

Biceps çalışmasında asıl önemli nokta çalışmanın temposu. Biraz önce bahsettiğim evrelerde konsantrik evreyi mümkün olduğu kadar kısaltıp eksantrik evreyi uzatmalısınız. Ağırlığı 1sn de kaldırın ve 5 sn’de indirin. Bu size çok ilginç gelmedi mi? Bizler genelde ağırlığı kaldırdığımız zaman kaslarımızı geliştirebileceğimizi zannederiz. Halbuki bu böyle değildir. Buradaki kasın çapraz kesit alanını geliştiren kısım ağırlığı yerçekimine karşı inişine yardımcı olmaktır. Bununla ilgili güncel yaklaşık 15 çalışma yapılmış ve bu bölge için ağırlığın indirilme evresinin üzerinde durulmuştur.

Yumurtanın Faydaları ve Vücut Geliştirme

Yumurtanın faydaları ve vücut geliştirme ile ilgisi, sporcuların yumurta proteinine gösterdiği ilgiyi arttırmaktadır. Neden fitness ve vücut geliştirme ile ilgilenenler koli koli yumurta tüketiyor? Yumurtanın fazlasının zararı var mıdır? Yumurtanın sadece beyazı mı yenmelidir? Bu sorular ağırlık çalışmasına başlayanların temel sorularındandır.

Karnınız acıktı ve buzdolabını açtınız, içinde çeşitli yiyecekler ve yumurta var. Saat ise geç oldu ve vücudunuzun yağlanmasını istemiyorsunuz. İşte yumurta sizin için eşsiz bir yiyecektir. Vücut geliştirme ile ilgilenenler ya da “zayıflamak için diyet” yapanlara sürekli olarak önerilen protein diyetinin vazgeçilmezi olacak olan yumurtayı alın, haşlayın ve yiyin.



İsminiz

E-Mail Adresiniz

Telefonunuz

Sorunuz