30 Yaşından Sonra Egzersizin Önemi

30 Yaşından Sonra Egzersizin Önemi

Avustralya'da tıp uzmanı bir ekip obezite, sigara ve yüksek tansiyon gibi risk faktörleri hakkında 18 yaşın üzerinde 30.000 'den fazla kadın izledi. 30 yaş üzeri kadınlarda egzersiz yapmayanların bu risklere daha fazla maruz kaldıkları belirlendi.

Egzersiz yapan kadınların kalp hastalıkalrına yakalanma riski düşüyor. Bu durumda hareketli bir yaşamın sağlık için ne kadar gerekli bir yaşam tarzı olduğu açıkça görülüyor. Uzmanlar bir insanın düzenli olarak haftanın 5 günü 30'ar dakikalık egzersizler yapması gerektiğini belirtiyor. Orta yoğunlukta bir egzersiz için her gün yaklaşık yarım saatimizi ayırdığımızda bir çok hastalık riskinden kurtulmuş oluyoruz.

Yapılacak egzersiz vücudu daha aktif hale getiren herhangi bir aktivite olabilir. Örneğin kadınların en çok tercih ettiği  aerobik, kalp ve damar sağlığı için çok önemli olduğu kadar ilerki yaşlarda yaşam faaliyetlerini sürdürmek için gerekli kabiliyeti sağlıyor.

Fransız araştırmacılar fiziksel aktivite ve egzersizlerin vücutta oluşan yaşa bağlı hasarı tersine çevirmesinin mümkün olmadığına inanıyorlar. Ancak yine de egzersizin bu süreci yavaşlattığı bilinen kesin bir bulgu. Hareketi bir yaşam biçimi haline getirmek ve fiziksel olrak daha aktif hale gelmek için hiç bir zaman geç değildir.

Üstelik daha aktif bir hayat için spor salonlarında saatlerinizi harcayıp ölümüne yorulmanıza da gerek yok. Yürüyen merdivenleri kullanmayarak ya da işiniz yakın ise yürüyerek gitmek gibi küçük dğeişiklikler sizi daha aktif yapacaktır. Önemli olan yaşamınıza sokmayı planladığınız bu hareketin sizin üzerinizdeki olumlu sonuçlarını iyi fark etmek ve buna istekli olmaktır.

Siz vüdunuzu hareket ettirmeye başladığınızda bedeniniz buna kısa sürede tepki verecek ve bunu hemen fark edeceksiniz. Hareketli yaşamınızı uygun beslenme tarzı ile birleştirmeniz, daha mutlu ve uzun yaşamanız için ihtiyacınız olan formüldür.

POPÜLER YAZILAR